Monumentale panden

Monumentale panden

Monumentale panden gasloos maken onmogelijk? Wij hebben laten zien dat ook 19e eeuwse woningen gasloos kunnen worden gerenoveerd. Zonder aantasting van het uiterlijk. Met een sterk verbeterde staat van het pand, zeer energiezuinig en maximaal comfortabel.

Aanpak

Monumentale panden vragen een speciale aanpak. Door te kiezen voor goede materialen en renovatietechnieken kunnen ook de kritieke punten van het pand behouden blijven of zelfs worden verbeterd. Wij werken met 3encult ontwerpaanpak, een door de EU ontwikkelde aanpak voor het energiezuinig maken van ons cultureel erfgoed. Deze technieken zijn ontwikkeld voor monumenten, maar zijn zeker ook voor geschikt voor alle vooroorlogse panden.

Technieken & comfort

Vocht, rottende vloerbalken, schimmels en tocht: Met een doordachte detaillering die technisch goed is uitgewerkt, komt dit niet meer voor. En met energiezuinige verwarming en ventilatie is uw monumentale woning klaar voor de toekomst. Geen vocht, geen schimmel en geen tocht. Wel een behaaglijk binnenklimaat: lekker warm in de winter en koel in de zomer. Een wereld van verschil.

Energieverbruik

Monumentale woningen zijn het zeker waard om in te investeren. Het afwerkingsniveau is hoog en door eenvoudige installaties toe te passen, die doeltreffend werken, kan een groot deel met de uitgespaarde energierekening worden betaald.

Wij zorgen dat alles bij elkaar past en dat alles werkt. Installaties moeten goed worden aangelegd en ingeregeld. Onze ontwerpen zijn onderbouwd met cijfers en wetenschappelijke kennis uit de internationale bouw- en installatiewereld.