Een plan voor je huis

Onze aanpak in fasen: van droom naar realisatie

Is jouw energieke droomhuis bereikbaar? Dat gaan we samen met jou onderzoeken. Wil je nieuwbouw? Of wil je je huidige woning verduurzamen of verbouwen? Wat zijn wensen en wat wil je in elk geval gerealiseerd zien? Wij luisteren, geven je advies en laten je zelf kiezen uit meerdere ontwerpen. Met een Plan voor je Huis kunnen we uiteindelijk jouw droomhuis realiseren. Een prachtig vormgegeven woning, comfortabel, functioneel én zeer energiezuinig. Eindelijk thuis!

Verkennen

In de verkenningsfase onderzoeken we de bouwtechnische en financiële mogelijkheden. Ook kijken we naar je leefgewoonten en hoe jij je huis gebruikt. Vervolgens maken we een aantal globale scenario’s. In al deze scenario’s zie je welke materialen, technieken en installaties mogelijk zijn. Bovendien berekenen we voor elk scenario de woonlasten. De verschillende scenario’s vergelijken we met je huidige woning en onderling op hogere en lagere energie-ambities (kosten/baten, comfort,  onderhoud).

LBS63 - Mensen aan tafel

Ontwerpen

Na de verkenningsfase maken we schetsen en 3D visualisaties en laten je alternatieve ontwerpen zien. Ook begeleiden we je in de keuzes die je kunt maken. Daarna werken we het gekozen ontwerp bouwkundig en qua vorm uit, compleet met materiaalkeuzes, kleuren en indeling. Je krijgt inzicht in het te verwachten energieverbruik en in comfort-aspecten zoals licht, luchtkwaliteit, vochthuishouding en binnentemperaturen. Het aanvragen van een omgevingsvergunning kan onderdeel zijn van deze fase.

0-op-de-meter passiefwoning Ecowijk De Kiem

Vastleggen

Op basis van jouw gekozen ontwerp stellen we een definitief programma van eisen op. In een totaalontwerp leggen we tot in detail jouw keuzes vast: materialen, technieken, kleuren en installaties. Zo weet je precies wat je krijgt.  Het totaalontwerp bevat een technische, bouwkundige en installatietechnische uitwerking, waaronder constructiedetails.

LBS63 - Vastleggen

Uitvoeren

Nadat we het plan goed hebben uitgewerkt en grondig hebben voorbereid, kan het bouwplan worden uitgevoerd. Je kunt de uitvoering met een gerust hart aan ons overlaten. Wij zullen namens jou de vinger aan de pols houden bij de realisatie van jouw plan. Zo nemen we deel aan bouwteam-overleggen en stemmen we af met aannemers en uitvoerders. Met regelmatige controles weten we of aan de door ons gestelde bouwkwaliteit wordt voldaan.

Bezoek onze demowoning

Kom langs bij lbs63 en ervaar zelf hoe ons droomhuis eruitziet. Op afspraak nemen wij graag en zonder verplichting de tijd voor een rondleiding en uitleg.